torsdag 21 april 2011

Påskfest






Härlig påsk med härliga barn, underbart
Idag har vi haft en väldigt trevlig dag tillsammans. Fågeldans och sång startade vi vår påskfest med. När det var dags för fruktstund, kom påskharen hoppande i sällskap med vännen hönan. Men till hennes stora förtvivlan hade väskan med barnens påskfrukt gått sönder. Så barnen fick gå ut på jakt.
Efter samlingen var det dags att prova våra kvastar. Med Lottas hjälp förvandlade vi kvastarna med de magiska orden till flygfarkoster.…. Nä tro inte att vi avslöjar dem, ni kan ju alltid fråga era barn.
Efter flygturen, besökte vi olika stationer med olika aktiviteter.
Hos Anja gjorde barnen tapetklisterägg med snören, super fina. Nästa station var hos Nina, där visade hon barnens äggspriment. Sen pickade de ägg, rullade ägg och hade ägg på sked stafett. Efter det gick de vidare för att färga ägg. Barnen fick varsitt urblåst ägg att färga. Mönstret kommer från ett blad som barnen valt. Detta lade de på sitt ägg i en nylon strumpa som sedan läggs ner i färgat vatten.
Vi varvade dessa stationer med lite välbehövlig lek. Så var det äntligen dags för lunch, påskbuffé. Till efterrätt fick vi äggtårta. När de små barnen sov gick vi andra på Påsktipsrunda, det var jätteroligt.
Trevligt att så många kom utklädda och med gott humör.
Glad påsk i massor önskas av oss alla.

Inga kommentarer: