söndag 15 januari 2012

Härliga Vecka 2












Välkomna tillbaka till Karlslunds Gårdsbarn!

Så nu var vi igång med en härligt ny vår termin. Vår första vecka fyllde vi med massa djur tid. Åkte rullebör gjorde vi tre dagar på rad efter önskemål från barnen. Djuren har vi inte släppt ut för vi har besök av räven så de får snällt vänta inne till räven har flyttat.

Ute har vi varit varje dag nästan hela dagarna och ätigt ute alla dagar. Så trevlig just så som vi vill ha det, ute ute ute. Även om det ibland blev väldigt lerigt, men som en av er sa ” är det någon gång som man ska vara lerig så är det som barn, det finns inget bättre”. Vi kommer även denna vecka försöka att ha samlingen ute. Är ni osäkra på om samlingen är inne eller ute ring oss. Så ni vet vad barnen ska ha på sig.

När det gäller utflykterna så börjar vi med dessa 25/1. Då vi har inskolningar och det känns bästa att alla barnen har landat så väljer vi att vänta till nästa vecka. Vilka barn som kommer att åka iväg varje vecka står i varje avdelnings ”utflykts schema” som hänger i barnens entré. Där finns nu mycket information att få. Titta gärna på ”Vår dag" där ser ni vad era barn har gjort under dagen. På Små Folkets tavlor hittar ni också t.ex. vilka tecken, färger och sånger som vi tränar lite extra på just nu. Ni finner också uppdaterad information. Samt vilken lunch det blir. Det kommer ni också finna här på bloggen fram över. Dock först på måndagar då vi får ta del av matsedeln.

Denna vecka 3 kommer vi att arbeta med Snögubben. Det sägs att det ska komma snö på måndag. Ska vi hoppas eller inte… Är det dags att leta vår tecken redan? Barnen ska ta en upptäckartitt denna veckan. Vi ska även besöka vårt träd, hur ser det ut en dag i januari.

Små Folket kommer att pyssla snö gubbe och få känna på snö. Även Äventyrarna kommer att jobba med Snögubben. Så klart blir det massa djur, musik och massa härlig luft.

Inga kommentarer: